Välkommen till G Swensons krog i Torekov. Vi är en familjerestaurang i Torekovs hamn med anor sedan 1907. Idag är 3e och 4e generation på plats för att ge dig en upplevelse. För oss är lokala råvaror inget märkvärdigt, sedan öppnandet av restaurangdelen 1990 har vi dagligen kört till våra eminenta bönder på Bjäre för att hämta råvaror av bästa kvalitet.

Nedan har vi samlat allmän information om Båstad Turism.

Turistbyrån i Båstad

Båstad som är en gammal kurort har en lång tradition av sommargäster och både nationella och internationella turister väljer att spendera sin semester i Båstad. Läget är perfekt med bara två  timmar med tåg från Kastrup, Köpenhamns flygplats, en timme och trettio minuter från Stockholm med flyg och bara ett stenkast från E6:an. Många turister förälskar sig i den gamla badorten och kommer tillbaka år efter år. En del väljer till och med att köpa hus i här i Båstad och flytta hit permanent. Under juli månad och speciellt under de så kallade tennisveckorna när damtennis och herrtennis spelas i tävlingen Swedish Open så är hela Båstad fullt med semesterfirande människor.

Är det ditt första besök i Båstad? Båstad Turism kan hjälpa dig med det mesta om du så ska hyra stuga, lägenhet, hus, hotell, B&B eller vill ha tips om event och utlyktsmål i Båstad och i området. Glöm inte Torekov, endast 15 minuter med bil från Båstad så ligger det en mysig gammal fiskeby längst ut på Bjärehalvöns udde. Torekov är Bjäres pärla och lite mer orörd och privat än Båstad. Promenera i smala gränder på kullerstensgator, njut av den friska havsdoften och slå dig ner på vår uteservering med utsikt över parken där en gammal kyrkoruin kan skymtas i grönskan.

Restauranger i Båstad

Restaurang Sand

Papas

Bistro Grodlår & Timjan

Hamnkrogen

 

Boende i Båstad

Pensionat Enehall

Skansen Hotell

Pensionat Hjorten

 

Spa och behandlingar

Kolla in vårt Spapaket för ett paket med spa, boende och lyxig mat i Torekov.

Hotell Skansen

Kallbadhuset

Torekov Hotell

Torekovs Warmbadhus

Att göra i Båstad?

Båstad har aktiviteter för alla smaker! Om du så vill njuta av god mat och avslappning eller heller vill ha en aktivitetsfylld semester med surfing, golf, skate så finns här nåt för dig!

Golf i Båstad
Golfklubbarna på Bjärehalvön håller riktigt hög klass och här finns det en bana för alla. Klicka här för att läsa om vårt Golfpaket, där du kan kombinera golf på någon utav banorna nedan med god mat och boende.

Båstad Golfklubb – klassisk engelsk parkbana

Bjäre Golfklubb – storslagen utsikt

Åkagårdens Golfklubb – mitt på natursköna Bjärehalvön

Torekovs Golfklubb – en av Sveriges äldsta klubbar

Sönnertorps Golfklubb – medelsvår karaktär med en öppen landskapsstruktur

Actionsporter i Båstad

Båstad med sin närhet till havet är perfekt för vattensporter som surfing, segling, kitesurfing. Ungdomarna i komunen har precis lyckats driva igenom en skatepark som är unik i sitt slag.

Båstad Kiteskola – kitesurfinglektioner
Padel – snabb racketsport nere i hamnen
Stora Blå – aktiviteter till sjöss och land för företag
Båstad Skatepark – alldeles nybyggd
Rodel – på Hallandsåsen