Välkommen till G Swensons krog i Torekov. Vi är en familjerestaurang i Torekovs hamn med anor sedan 1907. Idag är 3e och 4e generation på plats för att ge dig en upplevelse. För oss är lokala råvaror inget märkvärdigt, sedan öppnandet av restaurangdelen 1990 har vi dagligen kört till våra eminenta bönder på Bjäre för att hämta råvaror av bästa kvalitet.

Nedan har vi samlat allmän information om Torekovs Camping och boende i Torekov.

Torekovs Camping

Sveriges vackraste camping? Det är det många som tycker om Torekovs. Perfekt inbäddad mellan skog och hav så finns här något för alla. Torekov camping är en av de campingplatser i Skåne som passar både barnfamiljer, pensionärer och par som vill njuta av sin semester. Ett stenkast utanför torekovs bykärna så hittar du en First Camp -camping med egen affär, flera lekplatser, stugor och campingplatser med havsutsikt och innestlade i trollskog. Det där stenkasten är perfekt långt, det ger känslan av att campingen är en egen liten by, samtidigt som det är lätt att promenera eller cykla in till ett, till förhållande till sin storlek, stort utbud av shopping, restauranger och sevärdheter. Åt andra hållet hittar du Torekovs Golfklubb som är en av de äldsta i Sverige, banan är en seaside bana med havsutiskt från varje hål. Sommarstaden Båstad ligger drygt 15 minuter med bil därifrån, vilket betyder att du kan bo i Torekov med närheten till naturen och ändå göra utflykter till den sköna somar myllret i Båstad, kolla på tennis eller shoppa. Vid campingen finns både bryggor och en sandstrand som är långgrund och väldigt uppskattat av barnfamiljer. Vill du ha lite ombyte i badrutinen kan du gå bort till den kända Morgonbryggan eller ännu en bit längre bort till Ydrehall där det finns två små cementbryggor som går rakt ner från klipporna. Badmöjligheterna är många! Kombinera ett kvällsdopp i solnedgången och promenera på kullerstensgatorna bort till vår anrika familjerestaurang G Swensons Krog för en god middag.

Boende i Torekov

Om du känner att bo på en av Skånes bästa campingplatser inte är något för dig så finns det fler alternativ! Torekov Hotell, även känt som gamla solsidan, ligger en bit utanför byn och har antagligen boendet med högst strandard. Här finns pool, spaavdelning och rum i olika storlekar. Sen har vi Villa Thora som ligger mitt i byn, mittemot Torekovs kyrka. Dem har rum i olika storlekar och också en pool. Inne i byn ligger också Solgården som har två fullt utrustade lägenhter, väldigt centralt. En bit upp bland kullarna ligger Sjöbyggaregårdens Bed & breakfast. Och i Ramsjö, fem minuter med bil från Torekov ligger Ramsjö Gårdhotell. Är man ute i väldigt god tid (februari) så kanske man har turen att lyckas boka en utav lägenheterna i den gamla fyrvaktarbostaden ute på Hallands Väderö. Här snackar vi läge, en egen ö! Det är Svenska Kyrkan och Torekovs församling som håller i bokningen av det.Var man än väljer att bo rekomenderar vi att man ska ha bil för att uppleva det bästa av Bjäre. Buss finns, och det går en buss i timmen, men om du vill ta dig till de små guldkornen så är det skönt att ha bil!